Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Recept – Krem juha od lignji sa crvenom paprikom za 4 osobe:
PRIPREMA: Lignje očistimo, jedan dio narežemo na tanke kolutiće te ostavimo sa strane da ih kasnije pržimo u ulju za dekoraciju. Ostatak lignji narežemo na kockice. Luk, češnjak, mrkvu, celer i krumpir operemo, ogulimo i narežemo na kockice. Crvenu papriku operemo i također narežemo na kockice. Na maslinovom ulju popržimo sitno sjeckani luk i češnjak, zatim dodamo mrkvu, celer, krumpir i papriku. Sve zajedno pržimo nekoliko minuta, zatim podlijemo sa vodom, začinimo sa soli, paprom, te dodamo lovor i chilli i ostavimo da se kuha na laganoj vatri. Kada je povrće skoro kuhano, dodamo lignje i sve zajedno još kuhamo 15-tak minuta. Kada su lignje kuhane, iz juhe izvadimo lovorov list i štapnim mikserom miksamo juhu sve dok ne dobijemo kremastu smjesu. Juhu vratimo na laganu vatru, dodamo joj vrhnje za kuhanje te pustimo da zakuha. Ukoliko je potrebno, još dozačinimo. Serviramo s kolutićima lignje koje smo ispržili u ulju i prženim peršinom.