Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati kukuruzni griz, bijelo, crno i integralno brašno. Dodati prašak za pecivo i polako promiješati.
3. Posebno pomiješati mlijeko, ulje i mineralnu vodu.
4. U smjesu od žumanjaka naizmjenično dodavati mješavinu brašna i tekućine, pa neprestano mutiti. Zatim dodati prašak za pecivo, izmrvljeni svježi sir, sezam, lan, sjemenke suncokreta i začine po želji, te polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
5. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati kuhačom.
6. Odgovarajuće kalupe nauljiti i uliti u njih pripremljenu smjesu za pogače. Posipati preostalom mješavinom sjemenki i staviti da se peče u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept