3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Palačinke Dorayaki su nova japanska poslastica koja spada u skupinu Wagashi, deserte tradicionalno poslužene uz čaj. Iako možda zvuče komplicirano, vrlo ih je jednostavno napraviti.
Sve što vam treba od sastojaka su četiri jaja, 140 grama šećera i dvije žlice meda koje izmutite, a potom umiješate 160 grama brašna i dodate malu žlicu praška za pecivo. Kada ste napravili smjesu, ostavite ju u hladnjaku na 15 minuta te naposljetku dodajte žlicu vode i dobro promiješajte. Postupak pečenja jednak je kao i kod običnih palačinki.
Palačinke možete poslužiti s Nutellom ili bilo kojim omiljenim namazom, a ako želite isprobati klasični način posluživanja, tu je slatka pasta od crvenog azuki graha, koji možete pronaći u bilo kojem dućanu zdrave hrane.
Priprema je također vrlo jednostavna. U lonac stavite četiri do pet šalica vode i u to pomješajte šalicu azuki graha, a potom prokuhajte pet minuta i ocijedite. U drugi lonac ponovno stavite istu količinu vode i prokuhani grah te ga kuhajte na niskoj temperaturi 90 minuta do dva sata. Kada ste gotovi ponovno procijedite grah, vratite ga u lonac i dodajte šećera te prokuhajte smjesu oko deset minuta. Smjesa bi nakon desetak minuta trebala sličiti pasti, što znači da je spremna za posluživanje.
Pripremite omiljeni čaj i dobar tek!
Emma Matković