Janjeća juha s rižom

by | 16 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 250 g janjetine od buta
  • 1 glavica luka
  • 1 korijen peršina
  • 1 pastrnjak
  • 1 veća mrkva
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 3 žlice riže
  • 1 žumanjak
  • 1 dl vrhnja
  • 1 limun
  • 2 l vode
  • 2 žlice pirea od rajčica
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. Janjetinu narezati na kockice, luk, korijen peršina, pastrnjak i mrkvu očistiti i narezati na kockice.
2. Na malo ulja popržiti luk, dodati janjetinu, korijen peršina, pastrnjak i mrkvu i kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok meso i povrće napola ne omekšaju. Tijekom pirjanja skidati pjenu s površine.
3. Kada meso omekša, doliti vodu, dodati rižu, pire od rajčice, mljevenu papriku i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
4. U gotovu juhu neposredno pred posluživanje dodati sok od limuna i mješavinu vrhnje i žumanjaka pa polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana