3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za dekoraciju:
Priprema:
1. Čokoladu s rižom razlomiti na manje komade, otopiti je na pari a potom pomiješati sa slatkim vrhnjem i polako promiješati.
2. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i ostaviti u hladnjaku najmanje 120 minuta da se stegne.
3. Šlag krem od vanilije mikserom umutiti sa 1,5 dl hladnog mlijeka, a potom dodati sir mascarpone i naribanu limunovu koricu, te polako promiješati.
4. Polovinom pripremljene kreme premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, poredati ocijeđene višnje i nanijeti drugi dio kreme.
5. Šlag krem od čokolade umutiti s ostatkom hladnog mlijeka prema uputama s vrećice i nanijeti na kremu od vanilije.
6. Čokoladu otopiti s malo ulja, i preliti je preko torte. Tortu na kraju posipati ekspandiranom rižom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept