Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Ovaj recept s palačinkama i jajima obožavamo
Želite jesti nešto slatko, ali trebate unijeti više proteina? U tome će vam pomoći ovaj slasni recept blogerice Lindsay, objavljenog na njezinog blogu Pinch of Yum.
Kako tvrdi Lindsay, riječ je o receptu bez rafiniranih žitarica, bez rafiniranog šećera i s puno zdravih bjelančevina.
Sastojci:
1 šalica zobenih pahuljica
1 banana
2 jaja
1/2 šalice bjelanjaka
4 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
prstohvat cimeta
1-2 žlice proteinskog praha
2 žlice lanenog obroka
Priprema:
1. Sve sastojke pomiješajte u blenderu dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
2. Zagrijte tavu za palačinke na srednje jakoj temperaturi. Dodajte tijesto u maloj količini – oko 1/4 šalice po palačinki.
3. Kad rubovi počnu izgledati suho (2-3 minute), preokrenite i pecite još minutu ili dvije s druge strane.
4. Na vrh stavite sve što volite! Najdraži džem, maslac od kikirikija, med, orahe… A možete ih jesti i samostalno – vjerujte, strašno su ukusne.
Foto: Cleo Stracuzza/Unsplash