Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Rezultati nedavnog istraživanja pronašli su vezu između prženih krumpirića i većeg rizika od smrti. Studija je pokazala da su ljudi koji jedu pržene krumpiriće barem dva puta tjedno u dvostruko većem riziku po život od ljudi koji ne konzumiraju krumpiriće.
Iako rezultati nisu dokazali da krumpirići izravno „ubijaju“ ljude, oni jednostavno pokazuju vezu između ljudi koji su preminuli i njihovih prehrambenih navika.
Naime, istraživači su ispitivali navike 4.440 ljudi starosti između 45 i 79 godina tijekom osam godina. Oko 236 sudionika studije preminulo je nakon završetka istraživanja, to su upravo bili oni koji su jeli pržene krumpiriće najmanje dva puta tjedno.
Nutricionistkinja Jessica Kording izjavila je za Yahoo da nije iznenađena ovim rezultatima.
“Prženi krumpirići su hrana koja osigurava puno kalorija, soli, transmasnih kiselina, a minimalno doprinosi nutrijentima koje posjeduje“, rekla je. “Oni organizmu čine više štete nego koristi.“
Ona ističe da je važno što još osoba jede osim krumpirića. Na primjer, nekoliko krumpirića uz salatu dovest će do drukčijih efekata po zdravlje za razliku od 200 grama pomfrita s hamburgerom.