Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Naučite napraviti vlastiti domaći instant miks zobenih pahuljica - treba vam samo pet minuta
Prednosti zobene kaše brojne su, no problem nastane kad okrenemo kupovne paketiće sa zobenim pahuljicama i na deklaraciji ugledamo puno dodanog šećera. Nekad se dogodi i to da vam je sve odlično, no ne volite grožđice ili sušeni crveni ribiz, pa ne pronalazite idealni miks, ili ostavljate u zdjelici. Ako ujutro volite brzinski doručak, zašto ne napraviti vlastiti instant miks koji možete skladištiti u ostavi čak tri mjeseca?
Pročitajte više… Zobena kaša može vas udebljati, a da toga niste ni svjesni
Osnovni recept su zob i orašasti plodovi te malo soli, a ostatak možete sami prilagoditi svojim željama. Možete i eksperimentirati!
4 šalice zobenih pahuljica
1 šalica narezanih badema ili oraha
1 šalica nasjeckanih suhih borovnica ili nasjeckanih suhih marelica
1/2 šalice mljevenih lanenih sjemenki
1/3 šalice lagano nabijenog kokosovog šećera (ovaj korak možete i preskočiti ili stavite suhi zaslađivač prema ukusu)
2 žličice mljevenog cimeta
3/4 žličice krupne morske soli
Ne može biti jednostavnije! Sve što trebate jest sve promiješati i staviti u staklenku ili posudu s poklopcem. Stavite miks u ostavu doma ili u uredu, a kad se zaželite zobene kaše, dodajte pola šalice domaćeg instant miksa i šalicu vode. Najbolje je dodati mješavinu u kipuću vodu te pirjati nepokriveno još pet do sedam minuta, dok ne postane kremasto.
Foto: Unsplash