Želite izraditi svoj terarij? Znamo odlično mjesto gdje to možete
BILJKE.PLANTS je specijalizirani studio za dizajn biljnih terarija, održavanje uredskih biljaka i plantstyling, a sada već svima dobro poznato mjes...
Često nam se događa da tek kupljenu ili pripremljenu zelenu salatu vrlo brzo nakon pohranjivanja bacamo jer ne znamo spriječiti njezino propadanje uzrokovano truljenjem. U spašavanju salate, a i kućnog budžeta pomaže najjeftiniji trik.
Salatu i ostalo zeleno lisnato povrće najteže je očuvati od propadanja, jer čim osjetljivi listovi dođu u kontakt s vlagom dolazi do truljenja. Kako bi sačuvali višak salate svježim i do tjedan dana potrebno ju je nakon čišćenja i pranja staviti u čistu posudu i na sam vrh salate staviti papirnati ubrus i tek onda prekriti plastičnom folijom. Ubrus će upiti višak vlage i listove očuvati hrskavima i svježima.
Savjet: Salatu je uvijek potrebno barem malo ostaviti vlažnom prije stavljanja u hladnjak, a trik s papirnatim ubrusom možete primjeniti i na ostalom lisnatom zelenom povrću.
Izvor: zadovoljna.hr
Foto: freedigitalphotos.net