Bundeva, brokula, paprika, patlidžan, kupus, kelj – idealni su za dijetu, posebno ako su organski uzgojeni, jer su hranjivi.
Od jesenskih namirnica može se napraviti jelovnik kojim možete osigurati dovoljno hranjivih tvari da ne ostanete a pritom mršavite.
Bundeva, brokula, paprika, patlidžan, kupus i kelj idealni su za dijetu, posebno ako su organski uzgojeni, jer su hranjivi. Ali, ako ih ograničeno uzimate i u pravilnoj kombinaciji s drugim namirnicama, možete smršavjeti tri do četiri kilograma za sedam dana.
PRVI DAN
Doručak: kriška kukuruznog kruha, posni sir, svježa paprika
Međuobrok: kruška
Ručak: juha od bundeve, dvije kriške tostiranog kruha premazanog češnjakom
Međuobrok: jabuka
Večera: pečena piletina, 150 g brokula i cvjetača na lešo preliveno s dvije žličice maslinovog ulja, zdjelica salate
DRUGI DAN
Doručak: kriška kukuruznog kruha, posni sir, svježa paprika
Međuobrok: kruška
Ručak: 250 g špageta s patlidžanom i rajčicom
Međuobrok: 150 g grožđa
Večera: dva kuhana ili pečena kukuruza, šalica manje masnog mlijeka
TREĆI DAN
Doručak: 40 g mueslija, šalica jogurta, banana, žličica meda
Međuobrok: nar
Ručak: 250 g bukovača pripremljenih na žaru, 150 g pire krumpira, kupus salata
Međuobrok: pečeni kesteni
Večera: varivo s graškom i kupusom, kriška kruha sa sjemenkama
ČETVRTI DAN
Doručak: sendvič od integralnog peciva, mliječnog namaza, tri kriške pureće salame i svježe paprike
Međuobrok: 150 g voćnog jogurta
Ručak: dvije pljeskavice od kelja, poriluka i soje, integralna riža s graškom – 70 g sirove riže, 80 g graška
Međuobrok: jabuka
Večera: pastrva pečena u pećnici, krumpir-salata
PETI DAN
Doručak: 100 g heljde, šalica jogurta
Međuobrok: 30 g oraha
Ručak: sendvič od integralnog peciva, tunjevina iz konzerve i zelena salata
Međuobrok: jabuka
Večera: omlet s paprikama – 2 jaja, 250 g paprika, kriška integralnog kruha sa sjemenkama, salata od svježe mrkve
ŠESTI DAN
Doručak: kriška integralnog kruha sa sjemenkama, margarin ili maslac, marmelada od voća po želji, čaša prirodnog voćnog soka
Međuobrok: kruška
Ručak: 100 g kuhane teletine, salata
Međuobrok: dvije mandarine
Večera: gljive, tikvice, patlidžan, paprika i rajčica sa žara, posni sir, kriška integralnog kruha sa sjemenkama
SEDMI DAN
Doručak: kriška integralnog kruha sa sjemenkama, namaz od patlidžana i poriluka, čaša prirodnog voćnog soka
Međuobrok: 150 g grožđa
Ručak: pileća juha s tjesteninom, 150 g pilećih prsa pripremljenih na žaru, 100 g kuhanog krumpira, 200 g kelja na lešo, dvije žličice ajvara
Međuobrok: jabuka
Večera: 30 g sira s vrhnjem, po želji dodatak luka i crvene paprike, kriška integralnog kruha