Jetrica u umaku

by | 25 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 500 g pilećih jetrica
  • 2 veće glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 zrele rajčice
  • 500 g krumpira
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 1 dl mlijeka
  • ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Luk i rajčice narezati na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, a zatim dodati jetrica i pirjati na umjerenoj temperaturi u vlastitom soku bez dodavanja vode.
3. Kada su jetrica napola pirjana, dodati bijelo vino i narezane rajčice. Nastaviti s pirjanjem dok višak tekućine ne ispari, a jetrica ne omekšaju. Gotovo jelo začiniti po želji.
4. Krumpir oguliti i narezati na kocke, a zatim ga skuhati u slanoj vodi. Ocijediti i pomiješati s maslacem, mlijekom i začinima po želji. Izmiksati da bi se dobila fina kremasta smjesa.
5. Pirjana jetrica poslužiti s pire krumpirom te sve posipati peršinom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept