Jetra se smatra jednim od najjačih organa u ljudskom tijelu. Međutim, u današnjem brzom svijetu, prisiljeni smo voditi nezdrav život koji završava s raznim zdravstvenim problemima i otrovnim nakupinama u našem tijelu. Zbog takvog stila života, imamo veliki rizik od poraza našeg metabolizma.
Međutim, postoje neki prirodni sokovi koji vrlo lako mogu napraviti detoksikaciju našeg tijela. Sokovi poput soka jabuka, grožđa, celera, repe, mrkve, krastavaca, rajčica i papaje mogu nam pomoći u poboljšanju obrambenog sustava jetre. U nastavku pročitajte recepte za neke od njih…
Sastojci:
voda – 500 ml (prokuhana i ohlađena)
svježi limun – 6 korijena đumbira – 4 do 5 centimetara
grejp – 3
laneno ulje – 3 žlice
češnjak – 4 češnjaka
kumin u prahu – 3 do 4 prstohvata
svježa metvica – 3 do 4 lista
Priprema:
Iscijedite sok od limuna i grejpa, te ih držite po strani. U blender dodajte malo vode, naribani đumbir i češnjak. Pomiješajte dobro i ulijte sok u posudu. Pomiješajte dva soka s vodom i ulijte u blender ovu smjesu zajedno s lanenim uljem i kuminom u prahu 40 do 45 sekundi. Zatim ulijte sok u čašu, ukrasite metvicom i poslužite.
Prednosti:
Ovaj sok ne sadrži nikakve konzervanse, nego samo svježe voće, povrće i malu količinu lanenog ulja i kumin u prahu, koji opskrbljuju jetru s prijeko potrebnim vitaminima i drugim sastojcima, koji pomažu izbaciti toksine iz jetre.