Još ne pratite Glucose Goddess? Popularna stručnjakinja kaže da je ovakav doručak najzdraviji!

Francuska stručnjakinja za prehranu koju mnogi poznaju pod nadimkom Glucose Goddess smatra da najzdraviji jutranji obrok izgleda ovako.

by | 17 veljače, 2025
najzdraviji doručak Glucose Goddess

Kako izbjeći nagli porast razine glukoze u krvi te tako izbjeći razne bolesti i stanje malaksalosti, ali i osjećaj gladi, zbog čega se debljamo? Jessie Inchauspé, francuska biokemičarka i autorica posvetila je godine svoje karijere ovoj temi, a vrlo je aktivna i na društvenim mrežama gdje je znaju pod nadimkom Glucose Goddess. Ova chic stručnjakinja rado dijeli savjete vezane uz prehranu i držanje razine glukoze u krvi pod kontrolom, a u manirima prave Francuskinje, ne vjeruje u odricanje od užitaka koji život znače, već u male preinake koje mogu napraviti velike razlike. Jessie Inchauspé ima brojne mudre trikove u rukavu, no redovito ponavlja onaj vezan za doručak, koji smatra izuzetno bitnim.

najzdraviji doručak Glucose Goddess

INSTAGRAM: @glucosegoddess

Pravila Glucose Goddess uključuju doručak koji može biti ukusan, ali za mnoge netipičan

Kad je doručak u pitanju, Glucose Goddess redovito savjetuje jedno – započnite jutro slanim ili gorkim doručkom i nikako ne jedite nešto slatko na prazan želudac.

Čitajte: Za zdrav mozak i tijelo – recept za matcha chia puding Gwyneth Paltrow

Dakle, jaja, povrće, kruh s humusom, losos, sir i slične varijante svakako su dobrodošle, a na krafne, peciva sa slatkim punjenjem, čak i žitarice s bananom i medom trebali biste zaboraviti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jesse Jenkins (@adip_food)

Sama Jessie za doručak često jede ostatke od jučerašnje večere, ribu ili meso s povrćem. Smatra da je ovo ključ držanja šećera pod kontrolom, kao i vitke linije.

Što još savjetuje ova internetska senzacija

  1. Kad je kava u pitanju, slobodno ju pijte uz mlijeko, ali odaberite kravlje ili primjerice, bademovo. Nikako ne predlaže zobeno mlijeko, za koje kaže da je napravljeno od otpadaka te da je slično dodavanju vode od tjestenine u kavu.
  2. Uz kavu odaberite neko slano pecivo ili zalogaj, ne slatko.
  3. Prije jela popijte čašu vode s malo jabučnog octa.
  4. Jessie Inchauspé također vjeruje da bi ručak trebalo započeti povrćem – malom salatom ili pečenim povrćem na žaru. Humus i mrkva također su dobar početak obroka, kako savjetuje.
  5. Nakon svakog jela – krećite se 10 minuta i to će napraviti veliku razliku, prema Jessie.

6. I za kraj, Glucose Goddess predlaže da zamrznete kruh i zatim ga odledite prije konzumiranja. Zašto? Zbog povećanja količine rezistentnog škroba u hrani.

Ako zamrznete svježe napravljeni škrob (kruh, tjesteninu, rižu, krumpir), neke od molekula glukoze u njemu pretvorit će se u ono što se zove otporni škrob, koji je povoljan za zdravlje i pojačava osjećaj sitosti.