
Kako organizirati namirnice unutar hladnjaka i produljiti svježinu hrane
Stavljate li po običaju mlijeko na vrata hladnjaka, sve povrće i voće u ladičar, možda perete povrće prije nego što ga pohranite u hladnjak? Svi im...
Francuska stručnjakinja za prehranu koju mnogi poznaju pod nadimkom Glucose Goddess smatra da najzdraviji jutranji obrok izgleda ovako.
Kako izbjeći nagli porast razine glukoze u krvi te tako izbjeći razne bolesti i stanje malaksalosti, ali i osjećaj gladi, zbog čega se debljamo? Jessie Inchauspé, francuska biokemičarka i autorica posvetila je godine svoje karijere ovoj temi, a vrlo je aktivna i na društvenim mrežama gdje je znaju pod nadimkom Glucose Goddess. Ova chic stručnjakinja rado dijeli savjete vezane uz prehranu i držanje razine glukoze u krvi pod kontrolom, a u manirima prave Francuskinje, ne vjeruje u odricanje od užitaka koji život znače, već u male preinake koje mogu napraviti velike razlike. Jessie Inchauspé ima brojne mudre trikove u rukavu, no redovito ponavlja onaj vezan za doručak, koji smatra izuzetno bitnim.
INSTAGRAM: @glucosegoddess
Kad je doručak u pitanju, Glucose Goddess redovito savjetuje jedno – započnite jutro slanim ili gorkim doručkom i nikako ne jedite nešto slatko na prazan želudac.
Dakle, jaja, povrće, kruh s humusom, losos, sir i slične varijante svakako su dobrodošle, a na krafne, peciva sa slatkim punjenjem, čak i žitarice s bananom i medom trebali biste zaboraviti.
View this post on Instagram
Sama Jessie za doručak često jede ostatke od jučerašnje večere, ribu ili meso s povrćem. Smatra da je ovo ključ držanja šećera pod kontrolom, kao i vitke linije.
View this post on Instagram
6. I za kraj, Glucose Goddess predlaže da zamrznete kruh i zatim ga odledite prije konzumiranja. Zašto? Zbog povećanja količine rezistentnog škroba u hrani.
Ako zamrznete svježe napravljeni škrob (kruh, tjesteninu, rižu, krumpir), neke od molekula glukoze u njemu pretvorit će se u ono što se zove otporni škrob, koji je povoljan za zdravlje i pojačava osjećaj sitosti.