Juha od dimljene piletine i tikvica

by | 13 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 250 g dimljenih pilećih bataka
  • 1 tikvica srednje veličine
  • 1 poriluk
  • 1 mrkva
  • 60 g riže
  • 2 žlice gustina
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Dimljene pileće batake odvojiti od kostiju i narezati na kockice.
2. Tikvicu oguliti i narezati na krupnije kocke. Poriluk nasjeckati na kockice, a mrkvu naribati na krupno.
3. Na malo ulja popržiti poriluk i mrkvu, a zatim dodati dimljenu piletinu te i nju kratko popržiti.
4. Zaliti vodom, a kada proključa, kuhati na umjerenoj temperaturi još 20 minuta. Potom dodati rižu i nastaviti s kuhanjem.
5. U napola kuhanu rižu dodati tikvice i začine po želji te nastaviti s kuhanjem. Kada svi sastojci omekšaju, dodati mješavinu gustina s malo vode te kuhati dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.

Izvor: Dobra hranah