Juha od kukuruza šećerca

by | 5 veljače, 2014

Sastojci:

  • 400 g kukuruza šećerca
  • 1 glavica luka
  • 100 g celera
  • 2 l juhe od povrća
  • 1 dl neutralnog vrhnja
  • 1 žlica parmezana
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:
1. Luk očistiti i narezati na kockice, a celer krupno naribati.
2. Na malo ulja popržiti luk i celer, dodati kukuruz šećerac, te i njega kratko popržiti.
3. Uliti juhu od povrća i kuhati na umjerenoj temperaturi dok kukuruz ne omekša. Zatim kukuruz procijediti, pa s malo tekućine u kojoj se kuhao izmiksati u blenderu.
4. Dobivenu mješavinu od kukuruza pomiješati s preostalom juhom, te dodati parmezan i neutralno vrhnje. Začiniti po želji i kratko prokuhati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept