Juha od mariniranih gljiva

by | 27 listopada, 2013

Sastojci:

  • 350 g mariniranih gljiva
  • 1 glavica luka
  • 250 g pelata od rajčica
  • 1/4 celera
  • 1 mrkva
  • 1 dl crnog vina
  • 1 crvena paprika
  • 1,5 l juhe od povrća
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 1 žličica šećera
  • ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Luk i crvenu papriku očistiti i narezati na kockice, a mrkvu i celer krupno naribati.
2. Pelate rajčica samljeti u blenderu.
3. Na malo ulja popržiti luk, a potom dodati mrkvu, celer i papriku te i njih kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi.
4. Kada je povrće napola pirjano, dodati prethodno oprane i ocijeđene marinirane gljive, pelate rajčica, crno vino, šećer i češnjak.
5. Zatim doliti juhu od povrća i začiniti po želji. Poklopiti i kuhati dok povrće potpuno ne omekša, a juha dobije željenu gustoću.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept