Juha od rajčica s tikvicama

by | 22 travnja, 2013

Sastojci:

  • 3 manje tikvice
  • 5 dl soka od rajčica
  • 5 dl juhe od povrća
  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • 1 žličica peršina
  • 4 žlice ulja
  • 1 žlica gustina
  • 1 žlica jabučnog octa
  • mješavina začina

Priprema:

1. Tikvice oguliti i narezati na krupnije kocke.
2. Luk narezati na kockice, a mrkvu naribati na krupno.
3. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu, a zatim dodati tikvice te i njih kratko popeći.
4. Potom uliti sok od rajčica i juhu od povrća te kuhati na umjerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju.
5. Pred kraj dodati mješavinu gustina i malo vode, peršin i začine po želji. Nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
6. U gotovu juhu umiješati jabučni ocat.

Izvor: Dobra hrana