Juha od rajčice s gljivama

by | 5 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 200 g šampinjona
  • 200 g bukovača
  • 5 dl soka od rajčica
  • 7 dl juhe od povrća
  • 1 glavica luka
  • 50 g celera
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • mješavina začina
  • ulje, papar

Priprema:

1. Šampinjone i bukovače narezati na listove, luk na kockice, a celer krupno naribati.
2. Na malo ulja popeći luk, a potom dodati bukovače i celer pa nastaviti s pirjanjem uz dolijevanje vode po potrebi dok gljive ne omekšaju.
3. Potom dodati šampinjone te i njih kratko ispirjati.
4. Zatim uliti mješavinu juhe od povrća i soka od rajčica, dodati začine po želji i kuhati na umjerenoj temperaturi.
5. U gotovu juhu umiješati vrhnje za kuhanje.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept