Juha od sira

by | 15 listopada, 2013

Sastojci:

  • 3 žlice kajmaka
  • 1 glavica luka
  • 1 manji korjen celera
  • 2 zelene paprike
  • 6 dl vode
  • 6 dl mlijeka
  • 1 dl vrhnja
  • 150 g feta sira
  • bosiljak
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Luk, celer i papriku sitno narezati.
2. U dubljoj posudi otopiti kajmak, dodati luk i kratko popržiti, a zatim dodati celer, te i njega pržiti 2 minute.
3. Zatim dodati papriku i bosiljak, uliti mješavinu vode i mlijeka, začiniti po želji, poklopiti i kuhati na umjerenoj temperaturi 30 minuta dok povrće ne omekša.
4. Gotovu juhu skloniti sa štednjaka, dodati mješavinu vrhnja i feta sira, pa dobro izmješati.

Izvor: Dobra hrana