Juha s dimljenom puretinom

by | 30 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 300 g dimljenog purećeg zabatka
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkva
  • 150 g brokule
  • 150 g cvjetače
  • 2 žlice vrhnja
  • 1 limun
  • 2 žlice gustina
  • 2 dl mlijeka
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Dimljeno meso od purećeg zabatka i luk narezati na kockice.
2. Mrkvu naribati na krupno, a cvjetaču i brokulu istrgati na cvjetove.
3. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu, a zatim dodati dimljeno meso te i njega kratko popržiti. Potom doliti vodu i kuhati na umjerenoj temperaturi 20 min.
4. Dodati cvjetove brokule i cvjetače pa nastaviti s kuhanjem dok ne omekšaju.
5. Kada svi sastojci omekšaju, dodati začine po želji, mješavinu mlijeka, vrhnja i gustina. Nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
6. U gotovu juhu dodati sok od limuna.

Izvor: Dobra hrana