
Što trebate jesti da biste izbjegli proljetni umor – savjetuje nutricionistica
Nakon duge zime, taman kad se poveselimo prvim toplijim danima i suncu, zapljusne nas proljetni umor koji nas ponovno uvuče u krevet. Toliko želimo...
Recept za ukusnu kajganu s gljivama, špinatom i kozjim sirom
Ovaj obrok možete napraviti za doručak, lagani ručak ili čak kao prilog za večeru! Vješto umućena jaja sama po sebi su ukusno veselje jer su jednostavno toliko svestrana za uporabu, ali ovim receptom postižete dva cilja: Prvo, napravite jednostavan doručak koji odjednom ima okus i djeluje gotovo kao neko gurmansko jelo. Za mekanu, ekstra kremastu kajganu, pazite da smanjite temperaturu i stalno miješajte jaja na nižoj temperaturi kako se ne bi prepekla. Ova vege kajgana izvrstan je obrok, toliko zdrav i zasitan da ga možete napraviti i kao prilog jelu za večeru.
1 žlica maslaca
1/2 šalice narezanih shiitake gljiva
1/2 šalice špinata (može i smrznuti)
sol i crni papar po ukusu
4 jaja
1 žlica 2 % mlijeka
80 g svježeg kozjeg sira
Jelu možete dodati feta sir, šparoge, i upotpuniti cherry rajčicama! Ako pazite na prehranu, koristite samo bjelanjke.
Foto: iStock/Getty Images Plus via Getty Images