Proteinski gingerbread smoothie kao doručak koji će vam dati snagu i razveseliti vas od jutra
Brzinsko čišćenje doma i kićenje drvca, odlazak na ručak "kod njegovih", pripremanje kolača za goste i kasnonoćna druženja s prijateljima - blagdan...
„Često nas pitaju za palačinke, kako nam ispadnu tako ukusne, kako ih je moguće napraviti bez jaja. Nakon što ih probaju, većini se više sviđaju od ‘običnih’“, rekao nam je chef Neven Milić, koji je prije nekoliko godina pokrenuo veganski restoran Zeleni vaal. Restoran se temelji na dostavama, a funkcionira na način da se prijavite na newsletter, nakon čega vam svaku večer stiže ponuda za ručak za sljedeći dan.
Koliko je hrana koju priprema Zeleni vaal ukusna uvjerili su se nebrojeno puno puta mnogi Zagrepčani koji redovito naručuju iz Zelenog vaala, a nakon što nam je chef Neven Milić otkrio poneku tajnu i prednost biljne prehrane, zamolili smo ga da s nama podijeli i recept za svoje genijalne veganske palačinke!
Veganske palačinke
Potrebno (za oko 10 palačinki):
200 g polubijelog brašna T850
300 ml sojinog mlijeka
300 ml mineralne gazirane vode
2 žlice smeđeg šećera od šećerne trske
pola žličice vanilije u prahu
prstohvat soli
malo cimeta
2 žlice chia sjemenki (po želji)
Priprema:
Dobro pomiješajte sve sastojke te ostavite da smjesa odstoji sat vremena. Pecite kao klasične palačinke, namažite, zarolajte i uživajte!
Foto: Privatna fotografija