“Isprobala sam losion za tijelo s kolagenom koji je moju kožu učinio božanstveno glatkom i mekom”
Na tržištu su konačno dostupni proizvodi s aktivnim sastojcima za tijelo, a mi smo dobili priliku isprobati The Solution losion za tijelo s kolagen...
Bijeli zubi i blistav osmijeh su ukras svakog lica i nešto što ljudi prvo primijete. Mnogi se zbog toga podvrgavaju raznim tretmanima izbjeljivanja zuba u stomatološkim ordinacijama ne znajući da postoje prirodni preparati i recepti koji se lako pripremaju, a ne stoje mnogo.
Jabuke i jabučni ocat
Za zdrave i lijepe zube stomatolozi preporučuju jabuke. Također, jabučni ocat pomaže u uklanjanju mrlja i izbjeljivanju zuba i ubija štetne bakterije u usnoj šupljini. U čašu vode stavite žličicu octa i njime isperite usta, a zube operite pastom. Postupak možete ponoviti svakog dana.
Limun
Visoka razina kiseline koju limun sadrži djeluje kao prirodni izbjeljivač.
Zube možete trljati limunovom korom dvije do tri minute, pa nakon desetak minuta isprati ih čistom vodom. Ne preporučuje se tretman ponavljati više od dva puta tjedno.
Dva puta tjedno koristiti i svježe ocijeđeni limunov sok koji ćete pomiješati s istom količinom vode i nanositi na zube četkicom, a zatim isprati vodom.
Banane
Kora od banane sadrži neke od esencijalnih minerala, kao što su kalij, magnezij i mangan koji prodiru u zube i pomažu u njihovom izbjeljivanju.
Korom od banane trljate zube dvije minute. Nakon petnaestak minuta zube operite pastom koju inače koristite. Ponavljajte ovaj proces dva do tri puta tjedno. Nakon nekog vremena primijetit ćete vidljivu razliku.
Naranče
Zube možete istrljati unutrašnjom stranom kore od naranče. Za bolji učinak na koru stavite i malo kuhinjske soli.
Recept starih Rimljana glasi – sitno nasjeckati i izgnječiti svjež lovorov list. Nanijeti malo na zube, i protrljati unutrašnjom stranom kore od naranče. Imat ćete bijele zube i svjež dah.
Mrkva
Svježa mrkva vrlo učinkovito uklanja zubni kamenac zbog čega bi ju trebali što češće jesti. Uz to, učinkovito otklonite bakterije održavanjem kiselo-alkalne ravnoteže u ustima.
Autor: Life Content