1. Pileće bijelo meso samljeti.
2. Luk i šampinjone narezati na kockice, a mrkvu krupno naribati.
3. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu, a zatim dodati mljevenu piletinu te i nju kratko popeći. Nastaviti s pirjanjem dok meso ne omekša.
4. Potom dodati šampinjone, začiniti po želji i pirjati dok gljive ne omekšaju.
5. Posebno u posudi otopiti maslac, a zatim dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko miješajući žicom dok se ne zgusne. Na kraju dodati parmezan i začine po želji.
6. U nadjev od mesa dodati tri ravne žlice bešamel umaka i promiješati.
7. Pripremljenim nadjevom od piletine napuniti kanelone.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti u i nju uliti polovinu bešamel umaka. Preliti ga kečapom pa odozgo utisnuti punjene kanelone. Posipati ih ribanim sirom i preliti preostalim bešamelom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C 35 min.