3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Biskvit:
1. Pjenasto umutiti jaja i šećer. Potom dodati ulje, brašno, cimet i prašak za pecivo te sve zajedno umutiti mikserom.
2. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom, poslagati po dnu ploške banana, ostavljajući razmake između njih. Preliti ih pripremljenom smjesom za biskvit i peći na 180 ºC dok ne porumeni.
Krema:
1. U posudu usuti 300 g šećera i zagrijavati na umjerenoj temperaturi dok se ne karamelizira. Potom dodati toplo slatko vrhnje i nastaviti s kuhanjem miješajući dok karamela ne dobije potrebnu gustoću. Skloniti sa štednjaka pa u toplu kremu dodati margarin. Promiješati i ostaviti da se ohladi.
2. Umutiti šlag s mlijekom, a zatim dodati polovinu kreme od karamele i promiješati.
Završni postupak:
Pečeni biskvit premazati kremom od karamele i šlaga, poslagati ploške banana i premazati preostalom kremom od karamele. Odozgora posipati ribanom čokoladom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept