Karamele

by | 7 svibnja, 2014

Clipboard0517

Sastojci:

  • 450 g kristal šećera
  • 6 žlica mlijeka u prahu
  • 50 g maslaca
  • 175 g čokolade za kuhanje

Priprema:

1. U manjoj posudi pomiješati šećer i mlijeko u prahu, te zagrijavati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se smjesa ne otopi.
2. Dodati naribanu čokoladu za kuhanje i 25 g maslaca, te nastaviti s kuhanjem na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne dobije kompaktna smjesa.
3. Pred kraj, kuhati nekoliko minuta na jakoj vatri uz neprekidno miješanje.
4. Pravokutni kalup premazati ostatkom maslaca, uliti u njega pripremljenu smjesu i poravnati. Pričekati da se ohladi, a zatim narezati na kocke željene veličine.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept