Kebab s tikvicama

by | 15 veljače, 2013

Sastojci:

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 1 manje jaje
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • prstohvat mljevene paprike
  • mješavina začina
  • 1 manja rajčica
  • 1 veća tikvica
  • 150 g feta sira
  • 4 žlice ulja
  • papar, sol

Priprema:

1. Luk i rajčicu što sitnije narezati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno meso, jaje, rajčicu, luk, mljevenu papriku, mrvice i peršin. Dodati začine po ukusu i dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje. Pripremljenu smjesu ostaviti u hladnjaku da miruje 60 minuta.
3. Tikvicu oguliti i naribati na krupno. Potom je posoliti i pričekati da pusti sok a zatim dobro ocijediti. Ocijeđenu tikvicu pomiješati s izmrvljenim feta sirom i dobro izmiješati.
4. Potom od mesa nauljenim rukama oblikovati manje pljeskavice. Duž jedne strane pljeskavice rasporediti malo smjese od sira, a zatim zarolati i krajeve slijepiti kako bi se dobio oblik većeg ćevapa. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
5. Oblikovane kebabe nabosti na štapiće i peći u vrućem ulju dok ne porumene. Kao prilog poslužiti skuhani ili pečeni krumpir po želji.

Izvor: Dobra hrana