Keks rolada od malina

by | 4 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 350 g okruglog keksa bez kreme
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 250 g mascarpone sira
  • 1 šlag fiks
  • 3 dl mlijeka
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 300 g malina
  • 50 g maslaca
  • 120 g piškota

Priprema:

1. Slatko vrhnje sa šlag fiksom umutiti u čvrst šlag.
2. Zatim dodati mascarpone sir i maline pa umutiti mikserom.
3. Kalup za srneći hrbat obložiti folijom.
4. Kekse namočiti u mlijeko i premazati kremom od malina. Potom vertikalno (sa blagim nagibom) slagati u obloženi kalup za srneći hrbat. Isti postupak nadijevanja keksa nastaviti dok se ne popuni kalup. Praznine oko keksa popuniti kremom i poravnati.
4. Piškote natopiti mlijekom i poslagati ih preko kreme. Roladu ostaviti preko noći u hladnjaku da se stegne.
5. Čokoladu pomiješati s maslacom i otopiti na pari.
6. Kada se rolada stegne, izvrnuti ju naopačke i preliti čokoladom.
7. Gotovu roladu narezati na komade.

Izvor: Dobra hrana