Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati omekšani margarin, vanilin šećer i 150 g šećera u prahu pa umutiti mikserom.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom i kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije gusta krema.
3. Ohlađenu kremu od žumanjaka pomiješati sa smjesom od margarina, dodati otopljenu čokoladu i umutiti mikserom.
4. Višnje dobro ocijediti od viška tekućine.
5. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
6. ”Petit beurre” kekse umakati u mlijeko i njime prekriti dno odgovarajuće podloge za tortu. Premazati polovinom pripremljene kreme od čokolade, nanijeti polovinu višanja i premazati trećinom šlaga od slatkog vrhnja. Isti postupak nadijevanja ponoviti i završiti keksima.
7. Preostalim šlagom od slatkog vrhnja premazati tortu i vratiti u hladnjak da se stegne.
Izvor: Dobra hrana