Kesten creme brulee

by | 3 ožujka, 2015

kesten-krem-brule

Donosimo vam recept za desertKesten creme brulee

Potrebno je (za košarice):
100 g brašna, 50 g masla, 25 g šećera, 1 jaje, malo soli
Za kesten creme brulee:
200 g slatke pavlake, 20 g mlijeka, 30 g žumanjka, 180 g kesten-pirea, 10 g vaniln šećera
Za mascarpone kremu: 
200 g slatkog vrhnja, 100 g mascarpone sira, 1 štapić vanilije, 20 g šećera u prahu

Priprema:
Najprije napravite košarice tako što ćete sve sastojke pomiješati, staviti tijesto u hladnjak da se ohladi (ne dugo), rastanjiti ga i njime obložiti modlice za košarice. Pecite na 180 stupnjeva C dok ne dobiju zlatnožutu boju. Zatim pripremite creme brulee. Mlijeko, vrhnje i vaniln šećer prokuhajte, dodajte žumanjak i skuhajte. U gotov creme dodajte kesten-pire. Nakon toga napravite mascarpone kremu. Skuhajte slatko vrhnje, mascarpone, vaniliju i šećer u prahu (do 90 stupnjeva C). Stavite creme u hladnjak (tijekom noći). U ispečene košarice ulijte creme brulee i stavite u pećnicu, pa pecite na 100 stupnjeva C, 15 minuta. Kada se creme u košaricama zgusne, izvadite ih iz peći i ostavite da se ohlade. Zatim stavite sam kesten-pire veličine oraha. Mascarpone kremu umutite mikserom i stavite na košarice(špricom).

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Falkensteiner Hotels & Residences, www.falkensteiner.com>