3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za dekoraciju:
Za kremu:
Priprema:
Kore:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka pa sa žlicom šećera umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke sa 3 žlice šećera. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka pa dodati brašno i gustin te polako promiješati.
3. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje pa uliti u nju pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi, a zatim je poprečno prerezati napola. Instant kavu rastopiti u toplom mlijeku pa poprskati biskvit.
Krema:
1. Pomiješati šećer i jaja i kuhati na pari uz neprestano mućenje dok se šećer ne rastopi.
2. Potom dodati čokoladu izlomljenu na kockice i nastaviti s kuhanjem miješajući dok se čokolada ne rastopi.
3. U ohlađenu smjesu od čokolade dodati pjenasto umućen margarin i kesten-pire te sve zajedno umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Prvu koru biskvita premazati polovinom kreme i prekriti drugom korom biskvita. Zatim rasporediti preostalu kremu i poravnati.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko kreme.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept