Kesten kocke

by | 24 prosinca, 2015

ThinkstockPhotos-176859467

Sastojci:
Za biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
2 žlice kakaoa
1 prašak za pecivo
2 žlice ulja

Za kremu:
150 g margarina
250 g šećera u prahu
500 g kesten-pirea
50 g čokolade
3 žlice ruma
3 žlice mleka

Za glazuru:
100 g čokolade
3 žlice ulja

Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg neprestano dodavajući šećer dok se ne dobije čvrst šaum.
2. U šaum od bjelanjaka dodavati jedan po jedan žumanjak, neprestano muteći dok se ne dobije ujednačena smjesa.
3. Posebno pomiješati brašno s kakaom i praškom za pecivo, pa polako umiješati u smjesu od jaja.
4. Pravokutni pleh obložiti papirom za pečenje pa uliti u njega smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 *C oko 20 min.
3. Ohlađeni biskvit vertikalno prerezati napola.

Krema:
1. Čokoladu otopiti i ohladiti.
2. Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati kesten-pire, čokoladu, rum i mlijeko pa izmiksati.

Završni postupak:
1. Na donju koru biskvita nanijeti kremu, pa poklopiti gornjom korom i poravnati.
2. Rastopiti čokoladu s uljem i preliti preko kolača.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock