Kesten rolada s bananom

by | 3 rujna, 2013

Sastojci:

  • 500 g kesten pirea
  • 2 žlice ruma
  • 100 g maslaca
  • 150 g kristal šećera
  • 150 g mljevenih oraha
  • 2 banane

Za glazuru:

  • 50 g maslaca
  • 50 g čokolade
  • 2 žlice kakaa
  • 3 žlice ulja

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati šećer sa 3 žlice vode i kuhati dok se šećer ne otopi.
2. U otopljeni šećer dodati rum, maslac, mljevene orahe i kesten pire, te dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa.
3. Pripremljenu smjesu nanijeti na foliju, pa istanjiti i oblikovati pravokutnik.
4. Na početak duže strane pripremljenog pravokutnika složiti banane, te zarolati.
5. Posebno pomiješati maslac, čokoladu, kakao i ulje, pa kuhati na pari dok se ne dobije kompaktna smjesa. Pripremljenu glazuru preliti preko rolade i staviti ju u hladnjak da se stegne.

Izvor: Dobra hrana