3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za glazuru:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati šećer sa 3 žlice vode i kuhati dok se šećer ne otopi.
2. U otopljeni šećer dodati rum, maslac, mljevene orahe i kesten pire, te dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa.
3. Pripremljenu smjesu nanijeti na foliju, pa istanjiti i oblikovati pravokutnik.
4. Na početak duže strane pripremljenog pravokutnika složiti banane, te zarolati.
5. Posebno pomiješati maslac, čokoladu, kakao i ulje, pa kuhati na pari dok se ne dobije kompaktna smjesa. Pripremljenu glazuru preliti preko rolade i staviti ju u hladnjak da se stegne.
Izvor: Dobra hrana