Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za koru:
Za kremu:
Ostali sastojci:
Priprema:
Kora:
1. Maslac pjenasto umutiti sa šećerom i žumanjcima.
2. Postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Potom dodati mrvice i otopljenu čokoladu te dobro izmiješati.
3. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
4. U okruglom kalupu od pripremljene smjese na 180 ºC ispeći koru.
Krema:
1. Pomiješati kesten-pire, šećer u prahu, mljevene lješnjake, rum i vanilin šećer pa dobro izmiješati.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, a zatim pomiješati sa smjesom od kestena i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Koru poprskati mlakim mlijekom i ostaviti da sve upije.
2. Potom je premazati kremom od kestena.
3. Šlag premazati preko kestena.
4. Čokoladu i maslac otopiti na pari pa preliti preko šlaga.
Izvor: Dobra hrana