Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti bjelanjke i šećer, pa dodati žumanjke muteći cijelo vrijeme, a zatim polako umiješati kakao i brašno.
2. Pripremljenu smjesu uliti u nauljen, brašnom posipan okrugao kalup za tortu, te peći u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 200 °C. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati jaja, šećer i vanilin šećer, te kuhati na pari miješajući cijelo vrijeme dok se smjesa ne zgusne.
2. Zgusnutu smjesu skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i ostaviti da se ohladi.
3. Ohlađenoj smjesi dodati pjenasto umućeni maslac, kesten pire, kavu i rum, te sve dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit vratiti u kalup za tortu, uliti pripremljenu kremu i ostaviti u hladnjaku dok se ne stegne.
2. Šlag umutiti prema uputama s vrećice, te premazati ohlađenu tortu i ukrasiti je po želji.
Izvor: Dobra hrana