Kesten torta

by | 11 rujna, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 2 žlice ulja

Za kremu:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 250 g maslaca
  • 250 g kesten pirea
  • 1 žličica mljevene kave
  • 1 žličica ruma
  • 50 grama čokolade
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 2 vrećice šlaga

Priprema:
Biskvit:

1. Umutiti bjelanjke i šećer, pa dodati žumanjke muteći cijelo vrijeme, a zatim polako umiješati kakao i brašno.
2. Pripremljenu smjesu uliti u nauljen, brašnom posipan okrugao kalup za tortu, te peći u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 200 °C. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.

Krema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati jaja, šećer i vanilin šećer, te kuhati na pari miješajući cijelo vrijeme dok se smjesa ne zgusne.
2. Zgusnutu smjesu skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i ostaviti da se ohladi.
3. Ohlađenoj smjesi dodati pjenasto umućeni maslac, kesten pire, kavu i rum, te sve dobro izmiješati.

Završni postupak:

1. Pečeni biskvit vratiti u kalup za tortu, uliti pripremljenu kremu i ostaviti u hladnjaku dok se ne stegne.
2. Šlag umutiti prema uputama s vrećice, te premazati ohlađenu tortu i ukrasiti je po želji.

Izvor: Dobra hrana