Kinder kocke

by | 15 srpnja, 2013

Za biskvit:

  • 9 jaja
  • 9 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 3 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo

Za kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 200 g šećera
  • 3 pudinga od čokolade
  • 250 g margarina
  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Zatim umutiti žumanjke i šećer, te dodati snijeg od bjelanjaka, brašno, kakao i prašak za pecivo, i polako promiješati.
3. Veći pravokutni pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi pa ga vertikalno prerezati dva puta kako bi se dobile tri kore.

Krema:

1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od čokolade i uliti u proključalo mlijeko. Uz neprestano miješanje kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.

Završni postupak:

1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Prvu koru premazati polovinom kreme, te preko toga nanijeti polovinu šlaga od slatkog vrhnja. Postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
3. Čokoladu otopiti na pari i preliti preko kolača. Staviti u hladnjak da se stegne, a zatim kolač narezati na kocke.

Izvor: Dobra hrana