3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Kinder kocke savršena su poslastica za tople ljetne dane. Sada imate jedinstvenu priliku usavršiti svoju slastičarsku vještinu, pa stoga trk u kuhinju i opasajte pregaču!
Sastojci:
za biskvit
– 9 jaja
– 9 žlica šećera
– 6 žlica brašna
– 3 žlice kakaa
– 1 prašak za pecivo
za kremu
– 1 l mlijeka
– 200 g šećera
– 3 pudinga od čokolade
– 250 g margarina
– 4 dl slatkog vrhnja
– 100 g čokolade za kuhanje
Priprema
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Zatim umutiti žumanjke i šećer, te dodati snijeg od bjelanjaka, brašno, kakao i prašak za pecivo, i polako promiješati.
3. Veći pravokutni pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva dok ne porumeni.
4. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi pa ga vertikalno prerezati dva puta kako bi se dobile tri kore.
Krema:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od čokolade i uliti u ključalo mlijeko. Uz neprestano miješanje kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Prvu koru premazati polovicom kreme, te preko nje nanijeti polovicu šlaga od slatkog vrhnja. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
3. Čokoladu otopiti na pari i preliti preko kolača. Staviti u hladnjak da se stegne, a zatim kolač narezati na kocke.
Savjet plus: Kore možete poprskati s malo ruma.
Izvor i foto: Life Content