Kocke s makom

by | 25 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • 150 g mljevenog maka
  • 150 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 žumanjka
  • 2 dl mlijeka
  • 150 g maslaca
  • 200 g očišćenih višanja iz kompota
  • naribana korica limuna
  • 400 g džema od marelice
  • 2 žlice ulja

Za šaum:

  • 4 bjelanjka
  • 100 g šećera
  • sok od jednog limuna

1. U odgovarajućoj posudi umutiti maslac sa šećerom.
2. Zatim dodati žumanjke, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i mljeveni mak, te sve zajedno umutiti mikserom.
3. Nakon toga dodati naribanu koricu limuna i ocijeđene višnje, pa polako promiješati kuhačom.
4. Tepsiju nauljiti i posipati brašnom, te u nju uliti pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C oko 35 min.
5. Pečeni biskvit premazati džemom od marelica.
6. Posebno umutiti bjelanjke u čvrst snijeg. Postepeno uz neprestano miješanje dodavati 100 g šećera i sok od limuna.
7. Kada se šaum zgusne, premazati ga preko džema od marelica, pa kolač vratiti u pećnicu da se peče dok šaum ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept