Kolač od čokolade s kokosom

by | 14 studenoga, 2013

Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 bjelanjaka
  • 100 g šećera
  • 100 g kokosa
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica octa

Za kremu:

  • 6 žumanjaka
  • 100 g šećera
  • 200 g margarina
  • 300 g čokolade
  • 4 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šaum. Pred kraj mućenja dodati ocat.
2. U dobiveni šaum dodati brašno i kokos te polako promiješati. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok ne porumeni.

Krema:
1. Pomiješati žumanjak i šećer pa uz neprestano miješanje žicom kuhati na pari dok se ne zgusne.
2. U ohlađenu smjesu od žumanjaka dodati margarin i umutiti mikserom.
3. Na kraju dodati otopljenu i ohlađenu čokoladu te izmiksati.

Završni postupak:
1. Ohlađeni biskvit premazati kremom od čokolade i ostaviti da se stegne.
2. Slatko vrhnje umutiti u šlag pa premazati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept