Kolač od kestena i jabuka

by | 13 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 125 g maslaca
  • 125 g šećera u prahu
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 2 žumanjka
  • 2 žlice kakaa
  • 1 žlica ruma
  • 500 g kesten pirea
  • 50 g šećera
  • 6 jabuka
  • 5 dl slatkog vrhnja

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati maslac, žumanjke, šećer u prahu, vanilin šećer, kakao, rum i kesten pire, te dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa. Od dobivene smjese oblikujte donju koru pravokutnog oblika debljine 1,5 cm.
2. Jabuke oguliti, očistiti ih od koštica te narezati na manje komade, a potom posipati šećerom i ispeći u pećnici. Pečene jabuke ispasirati.
3. Ohlađen pire od jabuka premazati preko pripremljene kore.
4. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, pa nanijeti preko pirea od jabuka i ravnomjerno rasporediti.
5. Gotov kolač staviti hladiti u hladnjak, a zatim ga narezati na kocke.

Izvor: Dobra hrana