3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati maslac, žumanjke, šećer u prahu, vanilin šećer, kakao, rum i kesten pire, te dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa. Od dobivene smjese oblikujte donju koru pravokutnog oblika debljine 1,5 cm.
2. Jabuke oguliti, očistiti ih od koštica te narezati na manje komade, a potom posipati šećerom i ispeći u pećnici. Pečene jabuke ispasirati.
3. Ohlađen pire od jabuka premazati preko pripremljene kore.
4. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, pa nanijeti preko pirea od jabuka i ravnomjerno rasporediti.
5. Gotov kolač staviti hladiti u hladnjak, a zatim ga narezati na kocke.
Izvor: Dobra hrana