Kolač od sira i jagoda

by | 27 srpnja, 2013

Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 5 žlica brašna

Za kremu:

  • 250 g svježeg sira
  • 200 g jagoda
  • 5 žlica šećera
  • 2 dl slatkog vrhnja

Za dekoraciju:

  • 10 jagoda
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, te ih umutiti u čvrst snijeg.
2. Žumanjke pomiješati sa šećerom i brašnom, pa dodati u snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
3. Pravokutni kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, pa u njega uliti pripremljenu smjesu. Biskvit peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni.
4. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi, te pomoću kalupa vaditi krugove. Ostatak biskvita usitniti.

Krema:
1. Jagode izmiksati, a slatko vrhnje umutiti u čvrst snijeg.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati svježi sir, šećer i jagode, pa dobro umutiti.
3. Umućenoj smjesi dodati šlag od slatkog vrhnja i sitno sjeckani biskvit, te polako promiješati.

Završni postupak:
1. Okrugli biskvit premazati kremom, pa prekriti drugim dijelom biskvita.
2. Kolač posipati šećerom u prahu i ukrasiti jagodom.
3. Na isti način od preostalog materijala napraviti još kolača.

Izvor: Dobra hrana