Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, te ih umutiti u čvrst snijeg, krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi, a šunku sitno nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati maslac i žumanjke, zatim dodati sjeckanu šunku, mrvice, kuhani krumpir krupno nariban i snijeg od bjelanjaka, pa polako promiješati i začiniti po želji.
3. Pravokutnu tepsiju nauljiti, posuti brašnom, te uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni.
4. Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, narezati ga na kocke i posipati ribanim feta sirom.
Izvor: Dobra hrana