3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za koru:
Za kremu:
Za ukrašavanje:
Priprema:
Kora:
1. Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šaum.
2. U šaum od bjelanjaka dodati mljevene lješnjake, kokos i prašak za pecivo pa polako promiješati.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju uliti pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC oko 20 minuta da porumeni.
Krema:
1. Žumanjke pomiješati sa šećerom i kuhati na pari uz neprestano miješanje.
2. Kada se šećer otopi, dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti s miješanjem dok se i ona ne rastopi. Zatim skloniti s pare i ostaviti da se ohladi.
3. Slatko vrhnje umutiti u šlag, a maslac pjenasto umutiti.
4. U ohlađenu smjesu od čokolade dodati maslac i šlag, pa polako promiješati.
Završni postupak:
1. Koru premazati kremom od čokolade.
2. Šlag umutiti s mlijekom i premazati preko kreme.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept