Kolač s lješnjacima i kokosom

by | 31 listopada, 2013

Sastojci:

Za koru:

  • 6 bjelanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 50 g kokosa
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 1 prašak za pecivo

Za kremu:

  • 6 žumanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 100 g mliječne čokolade
  • 200 g maslaca
  • 2 dl slatkog vrhnja

Za ukrašavanje:

  • 3 šlaga
  • 3 dl mlijeka

Priprema:

Kora:
1. Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šaum.
2. U šaum od bjelanjaka dodati mljevene lješnjake, kokos i prašak za pecivo pa polako promiješati.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju uliti pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC oko 20 minuta da porumeni.

Krema:
1. Žumanjke pomiješati sa šećerom i kuhati na pari uz neprestano miješanje.
2. Kada se šećer otopi, dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti s miješanjem dok se i ona ne rastopi. Zatim skloniti s pare i ostaviti da se ohladi.
3. Slatko vrhnje umutiti u šlag, a maslac pjenasto umutiti.
4. U ohlađenu smjesu od čokolade dodati maslac i šlag, pa polako promiješati.

Završni postupak:
1. Koru premazati kremom od čokolade.
2. Šlag umutiti s mlijekom i premazati preko kreme.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept