Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Ostali sastojci:
Priprema:
1. Bjelanjke umutiti s malo soli i šećerom u čvrst snijeg.
2. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo, kokos i mak pa polako promiješati.
3. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok ne porumeni.
Krema:
1. U posudu uliti 5 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije. Uliti u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati omekšani margarin i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Biskvit premazati kremom od vanilije i poravnati.
2. Zatim ”petit beurre” kekse natapati u mlijeko i njima prekriti kremu.
3. Čokoladu pomiješati sa 50 g margarina i otopiti na pari. Potom preliti preko ”petit beurre” keksa i ostaviti da se ohladi.
4. Kada se kolač ohladi, narezati ga na kocke.
Izvor: Dobra hrana