Kolač s višnjama

by | 25 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 400 g petit beurer keksa
  • 150 g šećera
  • 200 g griza
  • 2 vanilin šećera
  • 1 jaje
  • 1 l mlijeka + mlijeko za natapanje keksa
  • 150 g margarina
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 800 g višanja bez koštica
  • 1 crveni preljev za kolače

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 dl mlijeka, jaje i griz.
2. Preostalo mlijeko uliti u posudu, dodati šećer, vanilin šećer i ostaviti da proključa. Potom dodati smjesu od griza i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smjesu dodati omekšani margarin i umutiti mikserom.
4. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, a višnje dobro ocijediti.
5. Kekse namakati u mlijeko i njime prekriti dno odgovarajuće tepsije. Premazati kekse polovinom kreme od griza i po njoj rasporediti višnje. Zatim nanijeti polovinu šlaga od slatkog vrhnja i prekriti slojem natopljenih keksa. Premazati preostalom kremom, nanijeti preostali šlag i rasporediti višnje.
6. Crveni preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice i preliti preko višanja.

Izvor: Dobra hrana