Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Usuti u odgovarajuću posudu brašno, dodati maslac, svježi sir, prašak za pecivo i malo soli te ručno umijesiti tijesto. Pripremljeno tijesto uviti u foliju i ostaviti da odstoji u hladnjaku 30 minuta.
2. Luk narezati na ploške, slaninu na rezance, sir krupno naribati, a bjelanjke odvojiti od žumanjaka.
3. Na malo ulja popeći slaninu, dodati mladi luk, te pirjati oko 5 minuta, ocijediti od masnoće i ostaviti da se malo ohladi.
4. Žumanjke umutiti s vrhnjem i svježim sirom, pa dodati sir i ohlađenu, ispirjanu slaninu s lukom. Bjelanjke posebno umutiti u čvrst snijeg, pa polako pomiješati s prethodno pripremljenom smjesom, promiješati, te začiniti po želji.
5. Tijesto izvaditi iz hladnjaka, pa ga istanjiti na debljinu od 3 mm. Okruglu tepsiju nauljiti, posuti brašnom, a dno i stranice prekriti istanjenim tijestom. Tijesto na dnu izbosti vilicom, pa odstraniti tijesto koje prelazi stranice tepsije.
6. Tijesto u tepsiji posipati krušnim mrvicama, pa nanijeti pripremljenu smjesu. Kolač peći u pećnici na 180 °C 40 minuta, dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana