Kornet

by | 25 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 400 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 20 g margarina
  • 1 l mlijeka
  • 200 g krupno mljevenih lješnjaka

Priprema:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati 200 g šećera muteći cijelo vrijeme.
2. Žumanjke također umutiti sa 200 g šećera, dodati vanilin šećer, puding od vanilije i 2 dl mlijeka, pa dobro izmiješati.
3. Preostalo mlijeko uliti u posudu, dodati margarin, te staviti kuhati dok ne proključa.
4. U proključalo mlijeko dodati umućenu smjesu od žumanjaka, pa kuhati još 5 minuta, uz stalno miješanje. Kuhanu kremu ostaviti da se ohladi.
5. U ohlađenu kremu dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
6. Na kraju dodati krupno mljevene lješnjake i opet promiješati. Gotov sladoled staviti u zamrzivač kako bi se stegnuo.

Izvor: Dobra hrana