Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Na društvenim mrežama svakodnevno se dijele zanimljivi trikovi i recepti kako iskoristiti hranu koju bi inače bacili na odličan način. Tako je jedna žena podijelila svoj recept kako napraviti čips od kore krumpira, koja bi inače završila u smeću i bila neiskorištena, kako prenosi The Sun.
Većina ljudi krumpir oguli, a njegovu koru baci u smeće, ali jedna žena otkrila je kako se ona može iskoristiti na jednostavan način te da se čak može smrznuti i koristiti kasnije. Svoj trik podijelila je u Facebook grupi Extreme Couponing and Bargains UK tako što je objavila fotografiju svojih kora od krumpira s raznim začinima. Objasnila je da koru od krumpira prvo stavi u plastične vrećice te zatim doda razne začine. Također je rekla da čips voli malo deblji pa je deblje narezala koru, ali se može i tanje narezati, ovisno o željenoj preferenciji.
Podijelila je svoj trik: “Koru prvo namočite u vodi, a zatim izrežete na manje dijelove. Stavite ih u plastičnu vrećicu te dodajte ulje i bilo koji začin koji vam odgovara. Spremite ih u zamrzivač dok se ne smrznu, a kad ih želite napraviti, samo ih ubacite u pećnicu oko 15 minuta.” Njezina ideja oduševila je korisnike društvenih mreža. “Odlična ideja, hvala na dijeljenju”, glasio je jedan komentar. “Definitivno ću ovo isprobati, hvala na savjetu”, komentirala je jedna korisnica. Neki su već znali za njezinu ideju i podijelili svoja iskustva. “Radim ih sama i stvarno su ukusni”, komentirala je jedna mama. “Stvarno su odlični, možete dodati i topljeni sir te malo slanine i luka za još bolji okus”, podijelila je jedna korisnica.
Photo by Emiliano Vittoriosi on Unsplash