Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Poriluk narezati na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja popržiti poriluk kako bi omekšao, a zatim dodati šampinjone i pirjati na umjerenoj temperaturi dok gljive ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj pirjanja dodati začine po ukusu.
3. Kada se pirjano povrće ohladi, dodati jaja, vrhnje, ribani sir i promiješati.
4. Kalupe za muffine nauljiti pa ih obložiti pečenim palačinkama (rubove po potrebi skratiti).
5. Palačinke napuniti nadjevom od povrća i jaja. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok nadjev ne porumeni (ukoliko vrhovi palačinki počnu tamniti, prekrite ih folijom).
Izvor: Dobra hrana