Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
POTREBNO JE:
Za preljev:
PRIPREMA:
1. Kotlete istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Zatim ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mrvice.
3. Panirane kotlete ispohati na vrućem ulju.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati pohane kotlete.
5. Posebno pripremiti preljev: umutiti jaja, vrhnje, mlijeko, kečap i sir za ribanje te promiješati.
6. Pripremljenim preljevom zaliti kotlete i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana